Gündem Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 ölü, 6 yaralı

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 ölü, 6 yaralı

Paylaş
Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 ölü, 6 yaralı

Zonguldak'ta bir maden ocağında göçük meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 'İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi" açıklamasını yaptı. Gelen son dakika bilgisinde 4 işçiden bir kişinin hayatını kaybettiğini 3 işçinin de yaralı olarak kurtarıldığı ifade edildi. Hacıbektaşoğlu, yaptığı son açıklamada "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede" dedi.

Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.

Haberin Devamı

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil yaptığı açıklamada, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirterek, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

Öte yandan göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

"İÇERİDE 280 KİŞİ VAR"

Olayla ilgili TRT Haber'e konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişi den canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı." dedi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK'e konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da olayın 13.45 civarında olduğunu belirterek, 'Henüz belirlenemeyen bir göçük meydana gelmiş. 4 işçimizin şu an göük altında olduğu 1 tanesinden ses alınamadığı 3 tanesinden ses alındığını biliyoruz. İnşallah sağ salim tüm çalışanlarımıza ulaşırız diye dua ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 13.45 sıralarında Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında göçük meydana geldiği belirtilerek, "Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca, Zonguldak Ereğli'de maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Göçük altında kalan 4 kişiden 1’i hayatını kaybetti. 3’ü ise yaralı olarak kurtarıldı" denildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, yaptığı son açıklamada "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede" dedi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Zonguldak’ta maden ocağında göçük