Gündem Zonguldak'ta sahte reçete operasyonu: 29 gözaltı

Zonguldak'ta sahte reçete operasyonu: 29 gözaltı

Paylaş
Zonguldak'ta sahte reçete operasyonu: 29 gözaltı

Zonguldak'ta, rüşvet karşılığında yazdırdığı gözlük reçeteleri ile hasta olmayan müşterilerine güneş gözlüğü satan iş yeri sahibi C.E. ile reçeteleri yazan doktor M.İ.Ö.'nün de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kent merkezindeki Bayram Optik’te, hasta olmayan müşterilere sahte reçeteler ile güneş gözlüğü satıldığı ihbarını aldı. İş yerine baskın düzenleyen polis, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli göz doktoru M.İ.Ö.’ye rüşvet karşılığında yazdırıldığı iddia edilen reçetelere el koydu. İş yeri sahibi C.E.’nin, hasta olmayan müşterilerine, doktorun yazdığı gözlük reçeteleri ile güneş gözlüğü satarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nu zarara uğrattığı saptandı.

Haberin Devamı

C.E. ve doktor M.İ.Ö. ile sahte reçetelerle gözlük alan 27 kişi gözaltına alındı. ’Kamu kurumunu zararına nitelikli dolandırıcılık’, ’haksız kazanç sağlamak’, ’resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma’ suçlarından ifadelerine başvurulan 29 kişi, daha sonra Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.

Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK, (DHA)