Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 14 Ekim 2021

Güne Başlarken | 14 Ekim 2021

Paylaş
Güne Başlarken | 14 Ekim 2021

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Meclis Genel Kurulu'nda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünde yer alan maddeler kabul edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çankırı'nın Kovid-19'a karşı ikinci doz aşı oranında yüzde 75'i geçerek mavi kategorideki iller arasına girdiğini bildirdi.

FIFA'nın küresel futbol gelişim direktörü Arsene Wenger, futbolcuların ofsaytta olup olmadığını otomatik tespit edecek yeni sistemin, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda büyük olasılıkla uygulanacağını belirtti.

ABD'de aşırı doz uyuşturucudan ölümlerin son 12 ay içinde 96 bini geçerek yeni rekor kırdığı bildirildi.

Konut satışları, artan fiyatlara rağmen yılın en yüksek seviyesine çıktı. Eylülde 147 binin üzerinde konut satıldı. Yabancıya satış da aylık bazda 6 bin 630'a çıkarak rekor kırdı. Yabancıya satışın 2019'da yakalanan 45 bin 483 adetlik zirveyi bu yıl geçmesi bekleniyor. // Meltem Kara Söyleyenoğlu/POSTA

Haberin Devamı

Konya'da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), hava şartları nedeniyle dağın yamacına düşen uçağa yönelik arama- kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeği aratmayan tatbikatta kazazedelerden bazıları askeri helikopterle taşındı.

Güne Dair Notlar

  • 14 Ekim günü saat 7.35'te dolar 9,15 TL, euro ise 10,64 TL.

Hava durumu ise şöyle: İstanbul, 12°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu Antalya, 19°C, 25°C Yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı Ankara, 8°C, 25°C Parçalı ve az bulutlu Trabzon, 17°C, 20°C Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı Diyarbakır, 11°C, 29°C Az bulutlu ve açık

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Yerli Dizi: Camdaki Kız, STAR TV: 20.00 Sinema: Power Rangers, ATV: 20.00 Bir Zamanlar Çukurova, FOX: 20.00 Yerli Dizi: Evlilik Hakkında Her Şey, TRT 1: 20.00 Yerli Dizi: Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı

Günün köşe yazısı

Altın Portakal, Türkiye’nin en köklü, en önemli film festivallerinden biriydi. Her gelen belediye, siyasi emellerini festival üzerinden gerçekleştirmeye çalışınca; film festivali olmaktan çıktı; belediyelerin siyasi arenası, tatmin yeri haline geldi. Eskiden ne şaşaalıydı ama... Filmler kadar Antalya’ya gelen uluslararası üne sahip konuklar, partiler, söyleşiler, hatta şık giyinmeyenler bile günlerce konuşulurdu. Maalesef artık özensizliklerle anılıyor bu festival. Ve de tartışmalarla! Şirin Sever'in yazısı...

Haberin Devamı

14 Ekim günlük burç yorumları

  • KOÇ: Çevrenizdeki abartılı insanlardan uzak kalın. Boş konuşmalardan rahatsız oluyor ve konsantrasyonunuzun dağıldığını hissediyorsunuz. Oysa ilgi duyduğunuz konuda kendinize yetecek bilgi ve tecrübeye sahipsiniz.
  • BOĞA: Ailenizin tepkilerini düşünmek atacağınız adımlarınıza engel oluyor. Onlara karşı sorumluluklarınızın bilincinde olmak sizin için önemli. Ama başarısız olduğunuz zamanlarda tek başınıza kaldığınızı unutmayın.
  • İKİZLER: Partnerinizin size karşı sorgulayıcı tavırlarından rahatsız oluyor ve çok ciddi sonuçlara mal olacak aksi tavırlar içine giriyorsunuz. Daha yumuşak bir şekilde olaya yaklaşıp ona hak verebilirsiniz.
  • YENGEÇ: Duygusal konularda biraz daha cesaret ve atılganlığa ihtiyacınız var. Partnerinizden gelen istekler sizi bazen çaresiz bırakıyor. Size arkadaş gibi davranan büyüğünüzden alacağınız destek önemli olacak.
  • ASLAN: Gerçekleşmesini istediğiniz işinizle ilgili konuyu aceleye getirmeden ifade etmeye çalışın. Çünkü hızlı davranmanın getireceği riskleri kaldırmayacak kadar önemli. Düzen içinde bir sistem size kazandıracak.
  • BAŞAK: Bitirilmesi gereken işleriniz sizi geriyor. Basit atlamalar, güçlüklerin üstesinden gelmenizi sağlayacak. Planladığınız adımların aynısını gerçekleştirmek zorunda değilsiniz. Çevreniz titizliğinizi biliyor.
  • TERAZİ: İş çevrenizde doğru kişilerin olması sizin için önemli. Aksi taktirde kötü hissediyor ve bu durumu çok çabuk günlük iş akışına yansıtıyorsunuz. Bir konuda destek arayışlarına girebilirsiniz.
  • AKREP: Güzel konuşmalarınız nedeniyle geçici aşklar gündeme gelebilir. Her zaman karşı karşıya kaldığınız bir durum. Bu konuda nerede daha ciddi davranacağınızı biliyorsunuz. Bazıları sizi yanlış anlıyor.
  • YAY: Çevreye gösterdiğiniz ilgiyi yakınlarınıza göstermiyorsunuz. Aksine onların hatalarını yüzlerine vuruyor, kırıcı davranıyorsunuz. Bu konuda kendinizi kontrol etmelisiniz. Mantıkla duygu arasında kalmayın.
  • OĞLAK: İşte sezgileriniz sizi yanıltmıyor. Başınıza buyruk davranışlar bazen riskli anlar yaratabilir. Duygusal anlamda bastırdığınız arzularınız nedeniyle değişen koşullar sizi farklı bir kişiliğe yöneltebilir.
  • KOVA: Aile ortamınızı etkileyebilecek özel durumlar söz konusu. Bu konuda yol gösterici bir rol oynayabilir, herkes tarafından kabul görecek anlaşma koşullarını hazırlayabilirsiniz. Yapılan ikazlara da değer verin.
  • BALIK: Değişimlere hazır olun. Karşılaştığınız kişilerin sözlerinden ve beden dilinden çok çabuk etkileneceksiniz. Duygusallığı bir kenara bırakarak mantığın gerektirdiği şekilde gelişmeleri değerlendirin.