Gündem Günün Postası (05.10.2017)

Günün Postası (05.10.2017)

Paylaş
Günün Postası (05.10.2017)

Gün içinde yaşanan önemli gelişmeleri kaçırmamanız için Posta.com.tr öne çıkan haberleri sizler için derledi...

ERDOĞAN GÖKÇEK GÖRÜŞMESİ




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istifa iddiasıyla gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştü. Görüşme sonrası Gökçek, 'Sn Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum' dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ

ERDOĞAN'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI



AK Parti'deki istifa iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Partideki görevleri, partinin üst yönetimi, gerektiğinde istifasını istemeden de alabilir. Belediyelerdeki durum tabii ki farklı. Onun iki yöntemi vardır: Partiden ihraç veya görevi ihmal veya kötüye kullanmaktan dolayı yapılabilir. Tabii ki biz bu yolları denemek istemiyoruz" dedi. Erdoğan, "'Benim şanım var şerefim var’ dersen, kusura bakma ama, partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ


HSK'DAN İHRAÇLAR


Hakimler ve Savcılar Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında 39 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti. FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı toplam 4 bin 560 oldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ


'HERO' TİŞÖRTLÜ SANIĞA CEZA YAĞDI



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin karara bağlanan davada, daha önce "Hero" yazılı tişörtle duruşmaya gelen sanık Gökhan Güçlü'ye 4 defa ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıl, 6 yıl ve 18 ay hapis cezası verildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ


MÜFTÜLERE NİKAH KIYMA YETKİSİ

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi. Tasarıyla, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda bulunan tanımlar gözden geçirilerek ifadeler güncelleniyor. Tanımlara, "Veri Paylaşımı Kurulu" ve "yetkili idare" tanımları ekleniyor.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ


NAİM SÜLEYMANOĞLU İÇİN DONÖR BULUNDU



Türkiye'nin gururu, eski halterci Naim Süleymanoğlu için gerekli donör bulundu. Süleymanoğlu Ataşehir Memorial Hastanesi'nde böbrek transpantlasonu için ameliyata giriyor.Ameliyat sırasında acil taze kana ihtiyaç duyulacağı için A pozitif kan vermek için hastaneye bekleniyor.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞÇİ-PATRON ANLAŞMAZLIĞINA ÇÖZÜM


14 milyon işçiyi ilgilendiren yasa tasarısı Meclis'te görüşülmeye başladı. Tasarı yasalaşınca işçi ve işveren anlaşmazlığı için dava açmadan önce arabulucuya gitmek zorunlu olacak. Peki bu uygulama pratikte ne gibi avantajlar sağlıyor?

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ


NOBEL ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU



İsveç'teki Nobel Komitesi, 2017 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Japon kökenli İngiliz yazar Kazuo Ishiguro'ya verdi.

Kazuo Ishiguro, Nobel Edebiyat Ödülü'nü "Günden Kalanlar" isimli romanıyla kazandı. Kazuo Ishiguro'nun "Günden Kalanlar" romanı, çevirmen Şebnem Sunar çevirisiyle Türkçe'ye kazandırılmıştı.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ


ARDA VE LUCESCU'DAN MAÇ ÖNCESİ AÇIKLAMA



Arda Turan: Emre (Emre Belözoğlu) abi çok büyük bir oyuncu. Kariyerinde bu ülkeye çok şeyler kazandırmış. Hayatımızın bir bölümü beraber geçti. Onunla uğraşmak benim gerginliğimi, stresimi alıyor. Onu çok seviyorum

Lucescu: Her iki takım için de önemli bir maç. 4 ekibin de şansı devam ediyor. Kaybeden devam edemeyecek.Son maçta da deplasmanda Finlandiya'yı yenersek grubu 20 puanla 2. sırada bitirme şansımız olacak.
Benim ekibime karşı ve mağlubiyetimize neden olan hakemin korunması, bize ceza verilmesi... Bunları hak etmediğimizi düşünüyorum

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ

MALLARINI KURTARMAK İÇİN BOŞANMIŞLAR



Sunucu Murat Başoğlu, evli olan öz yeğeni Burcu Başoğlu ile 29 Temmuz’da, Bodrum’da teknede sevişirken POSTA Gazetesi tarafından görüntülenmişti.
11 Eylül’de boşanan çift boşanmalarına rağmen geçen günlerde el ele görüldü. Sunucu Murat Başoğlu ve Hande Bermek çifti, meğer malları kurtarmak için boşanmış.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ


KÖFTE DUDAK MODASI



'Köfte dudak' modasını Yılmaz Morgül başlatmış, Meryem Uzerli ve Aleyna Tilki takip etmişti. Bu akıma en son katılan ise Gülşen oldu

Gülşen dudaklarına dolgu yaptırdı. Bu fotoğrafı Instagram'da paylaştı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ