Güveçte kuru fasulye tarifi: Güveçte kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulye Türk mutfağında en çok sevilen lezzetler arasında yerini alır. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için güveçte kuru fasulye tarifi arıyor ya da güveçte kuru fasulye nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız "Güveçte kuru fasulye tarifi: Güveçte kuru fasulye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

29 Nisan 2020, Çarşamba 18:28 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadına bayılacağınız ve sürekli yemek isteyeceğiniz güveçte kuru fasulye tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için güveçte kuru fasulye tarifi arıyor ya da güveçte kuru fasulye nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız "Güveçte kuru fasulye tarifi: Güveçte kuru fasulye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Güveçte kuru fasulye tarifi

Güveçte kuru fasulye malzemeleri

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gram kuzu veya dana kuşbaşı 
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı et suyu veya sebze suyu (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ


Güveçte kuru fasulye yapılışı

Güveçte kuru fasulye yapılışı

Kuru fasulyeleri bir gece önceden veya en az 6 saat önceden ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup, minik minik küp küp doğrayın. Fırını 170 derecede ısıtın, güvecinizi yağlayıp fırının içene koyun. Önceden ısladığınız fasulyeleri yarı haşlamak üzere suyla beraber ocağa alın. Bu arada sıvıyağı bir tencerede kızdırın, kuzu etlerini kavurmaya başlayın. Kuzu etleri kavrulduğunda kenara alın, aynı tencerede soğanları soteleyin. Soğanların üzerine tereyağını ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsakları da ekleyin ve sotelemeye devam edin. Salçaları ekleyin ve salçayı yakmadan kokusu çıkana kadar kavurun. Salçanın kokusu çıkınca, domates ve biberleri de ekleyin, domatesler yumuşayana kadar soteleyin. Isınmış güveci fırından dikkatlice çıkarın. Önceden kavurduğunuz kuzu etini, yarım haşladığınız kuru fasulyeyi(suyuyla birlikte) ve soğan domates karışımını güveçte harmanlayın. Tuz ve biberini de ekleyip şöyle bir karıştırın. Önceden 170 derece ısıttığınız fırında, güvecin kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü