Gündem Güvenlikçiler PTT'yi soydu!

Güvenlikçiler PTT'yi soydu!

Paylaş
Güvenlikçiler PTT'yi soydu!

Antalya'da PTT Şubesi'ndeki kadın veznedarı tabancayla tehdit ederek 2 bin 500 TL'yi aldıktan sonra kaçan 3 kişi yakalandı

Antalya’da PTT Şubesi’ndeki kadın veznedarı tabancayla tehdit ederek 2 bin 500 TL’yi aldıktan sonra kaçan 3 kişiden 1’i polise teslim oldu. Polis, diğer 2 şüpheliyi ise saklandıkları yerlerde yakalayarak gözaltına alındı. Kredi kartı borçları olduğu için soygun yaptıklarını söyleyen 3 şüphelinin özel güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Antalya’da geçen çarşamba günü PTT Fatih Şubesi’ne gelen silahlı 2 kişi, veznedar 43 yaşındaki Ümmü Özkaya’yı tehdit edip kasada bulunan 2 bin 250 TL’yi almış ve kapı önünde kendilerini bekleyen üçüncü kişinin kullandığı otomobille kaçmıştı.

Antalya polisi olayla ilgili soruşturma başlatırken güvenlik kamerası görüntüleri ve tanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda soyguncuları aramaya başlamıştı. Polisin soruşturması sürerken Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen bir kişi, ellerini başının üzerine koyarak nöbet tutan polis memuruna, "Teslim olmaya geldim. Belimdeki silahı alırsan her şeyi anlatacağım" dedi. Belindeki kurusıkı tabancası alınan 30 yaşındaki Enis Ş. gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Gasp Büro Amirliği’ne teslim edildi.

Haberin Devamı

Burada ifade veren şüpheli, kendisinin güvenlik görevlisi olduğunu söyleyerek, "Arkadaşlarım 26 yaşındaki Ersin S. ve 27 yaşındaki Mehmet Ali Ö. ve ben, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışıyoruz. Ben ve Ersin bir süredir işsizdik. Borçlarımız vardı. Bankalara olan kredi kartı borçlarını ödemek için bir yerleri patlatmaya karar verdik ve sadece bir kadının çalıştığı PTT şubesini soyduk. Önce ben ve Ersin bir Rent A Car’dan otomobil kiraladık. Sonra plakalarını sökerek bu soygunu gerçekleştirdik. İlk defa böyle bir şey yapıyorum, çok pişmanım" diyerek ağladı. Polis, güvenlik görevlileri Mehmet Ali Ö. ve Ersin S.’yi de yakalayarak gözaltına aldı. Enis Ş.’nin üzerinden sadece 10 TL çıkarken paranın bir kısmını kız kardeşine verdiği ortaya çıktı. Polis Enis Ş.’nin kız kardeşinin borç ödemek için aldığı paraya el koydu. Şüpheliler, sorgularının ardından Adliye’ye sevk edilecek.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Güvenlik görevlilerinin yaptığı soygunun kamera kayıtları da ortaya çıktı. PTT Şubesi’nin öğle arası kapanma saatini bekleyerek içeri giren şapkalı ve güneş gözlüklü iki kişinin silahla tehdit ettikleri kadını etkisiz hale getirerek kasayı boşalttığı ve ardından kendilerini bekleyen otomobille uzaklaştığı anlar, kamelarca görüntülendi.

Haberin Devamı

PTT’nin Fatih Şubesi, 9 Aralık 2010 tarihinde de veznedar Ümmü Özkaya’nın görevli olduğu anda soyulmuş, 2 bin 500 TL’yi alan soyguncular izini kaybettirmişti. Bu soyguncular yakalanamazken, 20 Temmuz Çarşamba günü de aynı şube, aynı veznedarın görevli olduğu sırada soyulmuştu.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)