Yemek Gyoza (Japon mantısı) nasıl yapılır? MasterChef 5 Ekim gyoza tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Gyoza (Japon mantısı) nasıl yapılır? MasterChef 5 Ekim gyoza tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Gyoza (Japon mantısı) nasıl yapılır? MasterChef 5 Ekim gyoza tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar gyoza (Japon mantısı) tarifi yaptılar. Ekran başında izleyen seyirciler ise Japon mantısı tarifi araştırıyor. Peki, gyoza nasıl yapılır? Gyoza tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Gyoza Japon mantısı tarifi, evde farklı lezzetler denemek isteyenler için oldukça iyi bir alternatif. Peki, gyoza nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız gyoza tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

GYOZA (JAPON MANTISI) TARİFİ

Gyoza malzemeler

Hamuru için:

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • Çeyrek lahana
  • 100 gram mantar
  • Yarım havuç
  • 1 yemek kaşığı yeşil soğan
  • 2 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 2 çay kaşığı kuru pul biber

GYOZA (JAPON MANTISI) YAPILIŞI

Tuzu sıcak suya ekleyip eritin. Ardından derin bir kaba aktardığınız unun içine suyu azar azar dökün. Dökerken bir yandan spatula yardımıyla kendi üzerine katlayarak hamuru oluşturmaya başlayın. İlk başta el kullanmayın çünkü hamur yapış yapış olacak, su bittikten sonra ellerinizi iyice unlayıp yoğurun.

10 dakika yoğurduktan sonra hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı streç filmle sararak 20 dakika dinlenmeye bırakın. Bu sırada içliği hazırlayın. Lahana, havuç ve taze zencefili rendelin. Üzerlerine ince bir tabaka halinde tuz ekip beklemeye alın. Yeşil soğan ve mantarı olabildiğince minik küpler halinde doğrayıp az bir zeytinyağında soteleyerek pişirin.

Haberin Devamı

Suyunu saldıktan sonra ocaktan alıp, hiç suyu kalmaya kadar süzün. Rendelenenler suyunu saldığında elinizle iyice sıkarak içinde kalan suyu da çıkarın. Sebzeler bu aralıkta hacmini kaybedip ufacık kalacak. Tüm malzemelerin suyunu iyice çıkardıktan sonra baharatları da ekleyip bir kapta hepsini birleştirin.

Dinlenen hamurlardan birini streç filmden çıkarıp yaklaşık 1 cm kalınlığında rulo haline getirin. Ruloyu yaklaşık 15 ufak parçaya kesin. Sırası sonra gelecek olan tüm parçaları bir tabağa koyup üzerlerini nemli bezle örtün. Bir parçayı alıp ince açıp, büyük bir bardakla kesin. İçlik koyup videodaki gibi katlayın. Hamur bitene dek, artan hamurları da kullanarak bu işleme devam edin.

Pişirme:

Tüm gyozalar bittiğinde kapaklı bir tavaya zemini kaplayacak kadar susam yağı koyup gyozaları dizin. Sıkı sıkı yerleştirebilirsiniz ama birbirlerine değmesinler. 5-6 dk altları kızarana (ve hafif yanıyor gibi olana) kadar ortadan biraz yüksek ateşte oynatmadan kızarmalarını bekleyin. Ardından dikkatlice 3/4 su bardağı su ekleyip hemen kapağı kapatıyoruz ve orta ateşe alın. Gyozaları su bitene dek haşlayın. Suyu bittiğinde 1-2 dk daha kızarmasına izin verin ve ocaktan alın.

Gyozaları sıcakken yanında soya sosu ile servis edin.