Çocuklarda Kovid-19'un tetiklediği Kawasaki hastalığında da vakalar artıyor

Çocuklarda Kovid-19'un tetiklediği Kawasaki hastalığında da vakalar artıyor

28.11.2020
İÜC Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barut, çocuklarda Kovid-19 ile ilişkili Kawasaki hastalığı ve Multi Sistemik İnflamatuar Yanıt Sendromu vakalarının Türkiye'de de görüldüğünü söyledi.
Dünyayı yeni bir salgın sarıyor

Dünyayı yeni bir salgın sarıyor

16.05.2020
Koronavirüsün ardından dünyayı yeni bir salgın sarıyor. Kawasaki hastalığına benzer semptomlar gösteren hastalık çocukları vuruyor. Koronavirüs ile bağlantılı olduğu sanılan hastalıktan 5’i New York’ta 7 çocuk öldü. Avrupa’da 230 vaka görüldü. DSÖ, bu yeni hastalık hakkında tüm dünya ülkelerine uyarı yayınladı.
Corona virüs nedeniyle  yoğun bakıma alındılar: Çocuklardaki gizemli hastalık Kawasaki mi?

Corona virüs nedeniyle yoğun bakıma alındılar: Çocuklardaki gizemli hastalık Kawasaki mi?

7.05.2020
Geçen hafta, İngiltere’de yoğun bakıma getirilen covid pozitif çocukların sayısındaki artış nedeniyle Kawasaki hastalığı dünya gündemine oturdu. Corona virüsün çocuklarda bir tür ateşli bağışıklık sistemi hastalığını tetiklediği ve bunun da Kawasaki hastalığı olduğu yönündeki tartışmaların ardından bu hastalık konusunda dünyanın sayılı isimlerinden Californiya Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve İmmünoloji Başkanı Prof. Dr. Moşe Arditi açıklama yaptı. Peki Kawasaki hastalığı nedir? Kawasaki hastalığının belirtileri ve tedavi yöntemleri neler?
Kawasaki sendromu nedir?

Kawasaki sendromu nedir?

30.04.2020
Kawasaki sendromunun artış göstermesiyle birlikte gözler COVİD-19’a çevrildi. Dört Avrupa ülkesinde 9 yaşın altındaki çocuklarda, yoğun bakım tedavisi gerektiren Kawasaki sendromu teşhis edildi. Kawasaki sendromunun COVİD-19’la bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor. Peki, Kawasaki sendromu nedir? Kawasaki hastalığı belirtileri neler?