Yenidoğanlarda ve çocuklarda sık görülen fıtık türleri

Yenidoğanlarda ve çocuklarda sık görülen fıtık türleri

30.07.2020
Yenidoğanlarda ve çocuklarda görülen kasık fıtığı, hidrosel ve kordon kisti hakkında bilgiler veren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alptekin, kasık fıtığının mümkün olan en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Dr.Alptekin, “Tedavinin ertelenmesi durumunda sıkışan organın beslenmesi bozulabilir. Yaşam kaybına dahi yol açabilen kasık fıtıklarının tedavisinin ertelenmesi büyük risk teşkil eder” dedi.
Bebeklerdeki kasık şişkinliği fıtık belirtisi olabilir

Bebeklerdeki kasık şişkinliği fıtık belirtisi olabilir

24.05.2020
Kasık fıtığının temeli anne karnındayken atılsa da çocuk doğduktan sonra birtakım tetikleyici faktörler bunun ortaya çıkmasını kolaylaştırabiliyor. Kasık fıtığının en net belirtisinin kasık bölgesinde ortaya çıkan şişlik olduğunu söyleyen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Nadir Tosyalı, “Bu şişlik, üzerine parmakla basıldığında gaz sesi çıkartarak kaybolur. Uzun süre devam eden öksürük, kabızlık, karın içerisinde sıvı birikimi, çocuğun prematüre olması, düşük doğum ağırlığı ya da birtakım bağ dokusu hastalıkları ile metabolik hastalıklar kasık fıtığının oluşumunu tetikliyor” dedi.
Bebeklerde kasık fıtığını ihmal etmeyin, kangrene neden olabilir

Bebeklerde kasık fıtığını ihmal etmeyin, kangrene neden olabilir

18.02.2020
Kasık fıtığı, bazı bebeklerde hayatın ilk günlerinde kasıkta şişme ile ortaya çıkarken bazen daha ileri yaşlarda, hatta erişkin dönemlerde bile ortaya çıkabiliyor. Op. Dr. Taner Kamacı, çoğunlukla bebeklerin yaşamının ilk 2 yılında belirti gösteren kasık fıtığının (inguinal herni) tedavisinin ertelenmesinin ciddi risk oluşturabileceği uyarısında bulundu.