Ertesi gün hapı ne kadar geç alınırsa, gebelik riski o kadar yüksek!

Ertesi gün hapı ne kadar geç alınırsa, gebelik riski o kadar yüksek!

4.12.2022
Ertesi gün hapı genellikle korunmasız cinsel ilişki sonrası gebe kalmak istemeyenler tarafından kullanılıyor. Son zamanlarda ertesi gün hapını doğum kontrol yöntemi olarak kullananlar da var. Ancak bu büyük bir hata! Ertesi gün hapı ne kadar döllenmeyi önlese de birincil bir korunma yöntemi deği. Ertesi gün hapı sadece hatalı korunma, eksik korunma gibi durumlarda çok nadiren kullanması gereken bir ilaç. Ertesi gün hapının etkileri ve doğru kullanımı hakkındaki tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.
Takvim yöntemi ile gebelikten korunabilir misiniz? Kesin korur mu?

Takvim yöntemi ile gebelikten korunabilir misiniz? Kesin korur mu?

6.01.2022
Hem gebelikten hem de cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmanın en etkili ve güvenli yolu prezervatif yöntemi. Ancak sadece ülkemizde değil, dünyada da sıkça kullanılan takvim yöntemi de gebelikten korunma amacıyla kullanılan yöntemlerden biri. Takvim yönteminde kadının hamile kalmaya en uygun veya hamile kalmaya elverişli olmayan dönemleri belirleniyor. Peki takvim yöntemi kesin bir şekilde gebelikten korunmanıza yardımcı olabilir mi? Takvim yöntemine rağmen hamile kalınabilir mi?
Spiral nedir? Nasıl kullanılır?

Spiral nedir? Nasıl kullanılır?

9.09.2020
Modern zamanların en etkili doğum kontrol yöntemlerinden biri spiraldir. Peki, spiral nasıl takılır? Spiralin yan etkileri nelerdir? Doğum kontrol yöntemi olarak spiral kullananlar nelere dikkat etmeli? Konuyla ilgili merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu veriyor.