Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin’de örtü altında turfanda üretilen üzümde hasat başladı. İlk ürünlerin kilogramı temsili olarak 300 TL’den alıcı buldu.
Kahvaltıda her sabah tükettiğimiz pek çok besin bulunuyor. Bir besin var ki neredeyse her yemeğimize ve öğünümüze katıyoruz ama asıl şifası kurutunca ortaya çıkıyormuş! İşte kurutup avuç avuç yemeniz gereken, faydaları say say bitmeyen o mucize meyve...
Hepimizin evinde belli başlı başlı baharatlar bulunuyor. Bu baharatlar ve tatlandırıcı besinler yemeklere katılsa da çoğunlukla kıymetleri yeteri kadar bilinmiyor. Bir tanesi var ki pıhtı riskini yüzde 50 azaltıp beyni fişek gibi yapıyor! Kan damarlarını genişleten o mucize besin bakın neymiş...
Geleneksel Hint Mutfağı’nda en çok kullanılan baharatlardan olan muskat son yıllarda Türk mutfağında da kullanılmaya başlandı. Muskat uykusuzluktan cilt sağlığına kadar birçok probleme şifa oluyor. Doğru kullanıldığında sayısız faydası olan muskat fazla tüketildiğinde de zararlı olabiliyor. Muskatı nasıl tüketmek gerektiği ve muskatın faydalarını merak ediyorsanız "muskat nedir, muskatın faydaları" haberimize bir göz atın.