Şeftali sevilen yaz meyveleri arasında bulunur. Rosaceae familyasına ait olan şeftali, C vitamini, potasyum ve lif bakımından zengindir. Şeftali; meyve suyu, reçel, dondurma ve komposto olmak üzere pek çok yerde kullanılır. Yaz ayının sonlarına doğru yaklaşırken mevsiminde olgunlaşmış şeftaliler ile hazırlayacağınız şeftali reçellerini kış mevsiminde de keyifli bir şekilde tüketebilirsiniz.
En sevilen yaz meyvelerinden olan şeftalinin lezzetinin yanı sıra sağlığa birçok faydası bulunuyor. İşte cilt sağlığını iyileştirmeden kan şekerini düşürmeye kadar şeftalinin sağlığa 10 faydası...
Şeftalinin kadifemsi ve yumuşak görüntüsüne bol sulu ve şekerli tadı eşlik ederken; erik ve şeftalinin aşılanması ile elde edilen nektarin ise daha sert ve tüysüz yapısıyla tercih edilebiliyor. Peki bu lezzetli, düşük kalorili ve sağlık deposu meyveler ne tür faydalar sağlıyor? Besin içeriklerinde ne tür farklılıklar bulunuyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, şeftali ve nektarinin sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.
Bursa’da, ağaçtan düşen şeftaliler toplayan kişi, bahçe sahibine de not ve para bıraktı. Bahçesini sularken notu bulan tarla sahibi Emre Temel, ‘’Böyle insanlar olduğu için çok mutluyum’’ dedi.
Şeftalinin faydaları, şeftali sevenler tarafından oldukça merak ediliyor. Şeftali kendi başına tüketilebildiği gibi kurabiyelerde ve çeşitli atıştırmalıklarda kullanılabilen bir meyvedir. Şeftali dahası besleyicidir, sindirim sistemi rahatsızlıklarında ve cilt hastalıklarına da oldukça iyi gelir. Şeftalinin faydalarını Uzman diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım açıkladı. İşte şeftalinin faydalarına dair bilinmeyenler…