Nişasta bazlı şeker, şekerin en zararlı formu!

Nişasta bazlı şeker, şekerin en zararlı formu!

27.02.2022
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sibel Bölek, glukoz- fruktoz şurubu içeren gıdaların birçok hastalığa davetiye çıkardığını açıkladı.
Nişasta bazlı şeker nedir, zararları nelerdir?

Nişasta bazlı şeker nedir, zararları nelerdir?

29.01.2019
2001'de yüzde 10 olarak belirlenen nişasta bazlı şeker (NBŞ) kotası 2018'de yüzde 5'e düşürülmüştü. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nişasta bazlı şeker kotasının yüzde 2.5'a düşürüldüğünü açıklamasının ardından "Nişasta bazlı şeker nedir?" sorusu sorulmaya başlandı. Peki yediğimizden içtiğimize neredeyse her ürününün içerisinde bulunan bu şurup, sağlığımızı ne yönde etkiliyor? Kotanın düşürülmesi ne anlama geliyor? İşte tüm merak edilenler...