2 yaş sendromu nedir?

2 yaş sendromu nedir?

13.12.2022
Çoğu ebeveynin kokulu rüyası, ebeveyn- çocuk çatışmasının oldukça yoğun yaşandığı bir dönemdir. Bu çatışmaların yaşanması oldukça doğaldır. 2 yaş dönemine ait gelişimsel özelliklerin yansımalarını sendrom olarak adlandırmak pek doğru değildir. Avrupa'da kimi eveveynler ve pediatristler tarafından "Terrible Twos" yani, "korkunç ikiler" olarak da aldanldırılan 2 yaş sendromu 18-36 ay dönemini kapsayan bir süreçtir. İçinde bulunulan yaş döneminin belli özellikleri vardır.
2 yaş sendromuyla başa çıkmanın yolları

2 yaş sendromuyla başa çıkmanın yolları

7.06.2022
Aniden oluşan öfke patlamaları, kendi dediğini yaptırma konusunda inatlaşmalar, her şeye ‘hayır’ demeler, kendini yerden yere atmalar, ağlama krizleri, hızlı değişen duygu geçişleri… Oyuncak için ağlama krizleri yaşarken bir anda başka bir şeye yönelerek susmak… Hiç beklenmedik bir şeye yoğun öfke krizleriyle karşılık vermek… Yoran ve kaygıya sürükleyebilen bu davranışlar, çocukların bebeklikten çıkıp kendilerini birey olarak kabul ettirmeye çalıştıkları ‘2 yaş sendromu’nun belirtileridir.
Çocuklarda 2 yaş sendromu ve ebeveynlerin bilmesi gerekenler

Çocuklarda 2 yaş sendromu ve ebeveynlerin bilmesi gerekenler

6.01.2022
Ebeveynler tarafından merak edilen konulardan biri çocuklarda 2 yaş sendromu. Ancak bu süreç korkulup, panik yapılması gereken bir dönem değildir. ebeklik döneminden çocukluk dönemine geçişin yapıldığı 18 ay ile 36 ay arasında görülen “2 yaş sendromu” tüm sağlıklı çocukların yaşadığı bir dönemdir. Bu dönem çocuğun gelişiminin bir parçasıdır. O nedenle siz bu dönem ile ilgili ne kadar doğru bilgiye sahip olursanız bu süreci o kadar kolay atlatabilirsiniz.
2 yaş sendromu nedir? 2 yaş sendromunun nedenleri

2 yaş sendromu nedir? 2 yaş sendromunun nedenleri

3.07.2020
Bebeğinizi kucağınıza aldığınız an itibariyle büyümesine ve gelişmesine şahitlik ediyorsunuz. Bazı dönemlerde bebekler anlam veremediğiniz şekilde huy değiştirebilirler. Diş çıkarma, emekleme, yürüme veya 2 yaş sendromu bunlardan bazıları. Eğer çocuğunuz 2 yaş sendromuna girdi ve sizde 2 yaş sendromu nedir merak ediyor ya da 2 yaş sendromunun nedenlerini öğrenmek istiyorsanız "2 yaş sendromu nedir? 2 yaş sendromunun nedenleri" haberimize bir göz atın.