Vücudu çelik gibi yapıyor! Bu dönemlerde bolca tüketin

Vücudu çelik gibi yapıyor! Bu dönemlerde bolca tüketin

25.06.2022
Vücudumuz, doğal dengemizi korumamıza ve hastalık yapıcı mikropların çoğalmasına engel olmaya çalışan bir mikroorganizma topluluğuna sahip. Flora olarak adlandırılan bu dost bakterilerin korunma süreci normal doğum ile başlıyor, daha sonra sağlıklı beslenme ile ömür boyu devam ediyor. Floramızı korumanın güçlü bir bağışıklık için önemli olduğunu belirten Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Üyesi ve Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Uzmanı Doç. Dr. Mehtap Kılıç konu ile ilgili önerilerini paylaştı.
Sezaryenle doğan çocuklarda alerjik hastalık görülme olasılığını artırıyor

Sezaryenle doğan çocuklarda alerjik hastalık görülme olasılığını artırıyor

30.08.2020
Son yıllarda tüm dünyada alerjik hastalıklar arttı. Modern dünyada yaşam şeklinin değişmesiyle birlikte özellikle çocuklarda alerjik hastalıklara yatkınlık da arttı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Salih Aydın, sezaryen doğum, gereksiz kullanılan antibiyotikler ve sigara dumanına maruz kalma gibi nedenlerin çocuklarda alerjik hastalıkların görülme olasılığını artırdığını söyledi.
Hedef sağlıklı mikrobiyota

Hedef sağlıklı mikrobiyota

9.07.2019
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Pediatrik Probiyotik, Prebiyotik ve Mikrobiyota Derneği Başkanı Prof.Dr. Ener Çağrı Dinleyici; mikrobiyotanın bozulmasının kanser, alerjik hastalıklar, parkinson hastalığı obezite, diyabet, depresyon gibi bir çok hastalıkta payı olduğunu söyledi.