Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Evde üzüm pekmezi hazırlamaya ne dersiniz? Hem de en doğalından... Üzüm pekmezi evde yapılır mı, üzüm kaynatıldığında vitamini kaybolmuyor mu gibi soru işaretlerini artık bir kenara bırakın. Üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunu soranlar birazdan vereceğimiz tarife bayılacaklar. İşte vitamin kaynağı, en doğalından hazırlanan üzüm pekmezi tarifimiz.