Günde bir avuçtan fazla çekirdek çitlemeyin

Günde bir avuçtan fazla çekirdek çitlemeyin

22.07.2020
Türk toplumunda çekirdeğin ayrı bir yeri vardır. Televizyon izlerken, sohbet ederken, piknik yaparken ya da yürüyüşe çıkıldığında çekirdek hep bize eşik eder. Diyetisyen Gizem Gençyürek, çekirdeğin ne kadar ve nasıl tüketilmesi konusunda uyarıda bulundu.
Ay çekirdeği kansere zemin hazırlıyor

Ay çekirdeği kansere zemin hazırlıyor

25.06.2020
Çekirdek çitlemek çoğumuz için vazgeçilmez bir aktivite. Ay çekirdeğinin sağlığa olan faydaları ve zararları ise tartışma konusu. Pandemi sürecinde tüketimi artan kuru yemişlerdeki kimyasal maddeler halk sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, bol tuzlusu tercih edilen çekirdekte, tuzun yapışması için E-kodlu katkı maddelerin kullanıldığını söyleyerek uyarılarda bulundu. Belli bir düzeyin üzerinde kullanılan E kodlu ürünlerin, vücutta birikerek kanser hastalığına zemin hazırladığı belirtildi.