Cennet hurması, Diospyros kaki adıyla bilinen, özellikle Asya kökenli bir meyve türüdür. Adını Türkçede "cennetin hurması" anlamına gelen isminden alır. Bu meyve, genellikle tatlı ve aromatik bir tada sahiptir ve olgunlaştığında turuncu-kırmızı bir renge bürünür.
Cennet hurması özellikle kış mevsiminde sevenleri tarafından bol bol tüketiliyor. Şu sıralar pazar, market tezgahlarında yerini alan cennet hurması vücuda faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Ancak cennet hurmasını böyle yemek etkisini 2'ye katlıyor. Hatta bağırsak ve sindirim sorunu yaşayanların dermanı oluyor.
Cennet hurması olarak bilinen Trabzon hurması, vücuda pek çok faydasıyla biliniyor. Ancak cennet hurmasının olgunlaşmış halini tüketmek gerekiyor. Olgunlaşmamış Trabzon hurmasının 100 gramında yaklaşık 13 gram kadar şeker bulunuyor. Bu da sağlığı ciddi anlamda tehdit edebiliyor.
Tatlı ve aromatik bir tada sahip olan cennet hurması severek tüketilen meyvelerden biri. Bu meyve, çiğ olarak tüketilebildiği gibi, marmelat, jöle, tatlılar ve hatta içeceklerde de kullanılabilir. Vücuda pek çok faydası olduğu bilinen cennet hurmasın hiç bilinmeyen bir zararı ortaya çıktı. Bu meyvenin aşırı tüketimi sindirim sağlığını alt-üst ediyor.