Cağ kebabı: Erzurum'un Oltu ilçesine özel dünya lezzeti!

Cağ kebabı: Erzurum'un Oltu ilçesine özel dünya lezzeti!

27.12.2022
Ocağın başına bir kere oturanın en az iki porsiyon yemeden bırakamadığı cağ kebabı nasıl bir kebap, merak ediyor musunuz? Şef Danilo Zanna'nın, Şef Mehmet Yalçınkaya ile röportajnda "Her yerde yedim ama kalbimi cağ kebabı'nda bıraktım" dediği cağ kebabı, son olarak dünya mutfaklarından lezzetlere yer veren Tasteatlas'ın 2022'nin en iyi yemekleri listesine dokuzuncu sıradan girdi. Biz de Erzurum'un Oltu ilçesine özel bir lezzet olan ve 2010 yılında Erzurum'un coğrafi işaretle tescillenen lezzetine yakından bakalım dedik. İşte cağ kebabına dair her şey: Cağ kebabında nasıl bir et kullanılır, nasıl pişirilmelidir? Kebaba lezzetini veren özel işlemler nelerdir? Cağ kebabı nasıl servis edilir?