Son dönemlerde ABD Gıda ve İlaç dairesi tarafından yapılan bir açıklama büyük merak uyandırdı. Diyabet riskini önlediği düşünülen besinler arasına ismini yazdıran yoğurt hakkında farklı pek çok görüş de sunuldu. Peki, Türkiye’den dünyaya yayılan bu lezzet sahiden diyabeti engelleyebilir mi? Uzman Diyetisyen Beyza Ersan Posta.com.tr okurları için bu soruyu yanıtladı. İşte yoğurdun mucizeleri ve tip-2 diyabet üzerindeki etkileri…
Patates kızartması, her kültürde kendine yer edinen ve her yaş aralığından insanın ayıla bayıla yediği besinlerin başında geliyor. Bu besin kaynağı, yüzyıllardır kızartılmış hâliyle tüketildiğinde kanser ve diyabet riski taşıdığı için sakıncalı görülüyor. Yapılan son araştırmalar ise kızartıldığında bu tip rahatsızlıkları tetiklemeyecek patates üretimi üzerine umut vaat ediyor! İşte herkesin favorisi olan patatesi lezzetinden ödün vermeden yemenin yolu...