Eski zamanlarda hastalıkları tedavi etmek için kullanılan doğal ilaçlar, yerini kimyasal ilaçlara bıraktı. Ancak doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümünü bulmak hala mümkün. Süper gıda olarak bilinen bir tahıl ürünü ise her derde deva oluyor. İçerdiği fosfor, bakır, protein kaynağının yanında tam bir magnezyum deposu... Kan şekeri ve koleterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor. Bu şifa kaynağı nedir? diyorsanız cevabı ayrıntılarıyla haberimizde...
Eski zamanlarda hastalıkları tedavi etmek için kullanılan doğal ilaçlar, yerini kimyasal ilaçlara bıraktı. Ancak doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümünü bulmak hala mümkün. Süper gıda olarak bilinen bir tahıl ürünü ise her derde deva oluyor. İçerdiği fosfor, bakır, protein kaynağının yanında tam bir magnezyum deposu... Kan şekeri ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor. Bu şifa kaynağı nedir? diyorsanız cevabı ayrıntılarıyla haberimizde
Magnezyumun biyolojik önemi de büyüktür. İnsan vücudunda kalsiyumdan sonra en fazla bulunan ikinci mineraldir. Kemik yapısının önemli bir bileşenidir ve 300'den fazla enzim reaksiyonunda katalizör görevi görür. Kasların ve sinirlerin düzgün çalışması için de gerekli olan magnezyum, enerji üretimi, protein sentezi ve hücre bölünmesi gibi hayati süreçlerde de rol oynar. Bu sebeple magnezyum içeren besinlerin tüketimine özen göstermeniz gerekir.
Sindirimi son derece kolay olan ve vücuda olan faydaları saymakla bitmeyen bu süper besin adeta bir şifa deposu. Hindistan da bol bol tüketilen bu besin güçlü bir magnezyum kaynağı. Kan şekerini ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın muhteşem faydaları saymakla bitmiyor.