Her gün sofralarımıza farklı pek çok yemek koyuyoruz. Yaptığımız yemeklerin kalanlarını ısıtıp birkaç güne yayarak tüketsek de yapılan araştırmalar gösteriyor ki o besinleri ısıtan kendi ömründen çalıyor! Meğer kaşık kaşık yediğimiz ve tadına doyamadığımız o besinler organlarımızı bitirip ömrümüzü kısaltıyormuş! İşte tekrar ısıtıldığında zehirden bin beter olan, sağlığımızı ciddi ölçüde tehdit eden o besinler...
Yemekleri öncesinden hazırlamak zamandan tasarruf etmenizi, daha sağlıklı beslenmenizi sağlıyor gibi görünebilir fakat bazı yemekleri tekrar ısıtmak adeta zehir saçıyor.Piştikten sonra tekrar ısıtıldığında zehir saçan besinler hangileri? İşte asla tekrar ısıtmamanız gereken besinler…
Günlük enerjimizi ve vücudumuz için gerekli olan vitamin ve mineralleri büyük oranda yediğimiz ve içtiğimiz besinlerden karşılıyoruz. Yediklerimiz ve içtiklerimiz bu kadar çok önem taşıyorken bilmeden yaptığımız bazı hatalar ise ciddi zararlar verebilir. Ertesi güne kalsa da ısıtılmaması gereken yiyeceklerde bu hataların başında geliyor.