Ispanağın faydalarından yararlanmak için nasıl pişirmek gerekir?

Ispanağın faydalarından yararlanmak için nasıl pişirmek gerekir?

9.02.2022
Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan ıspanak, hem vitamin ve hem mineral anlamında çok zengin bir sebze. Ancak Türk mutfaklarında yemeği ve yumurtalı kavurması ile hem akşam hem de öğlen yemeklerinde bolca tüketilen ıspanağın faydalarından yararlanmak için bazı bildiklerimizi unutmamız gerekiyor. Çünkü hem pişirme yöntemlerimiz hem de tüketme biçimimiz ıspanağın faydalarından maksimum fayda sağlamamızı önlüyor. Ispanağın faydalarından daha fazla yararlanmak için onu nasıl tüketmemiz gerektiğini beslenme ve diyet uzmanına sorduk.
Ispanağı yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! Faydasından yararlanmak için böyle pişirin...

Ispanağı yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! Faydasından yararlanmak için böyle pişirin...

2.02.2022
Mevsiminde düzenli olarak tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteğinin sağlanmasında rol oynayan ıspanak, antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda özel bir kür şeklinde uygulandığında kansızlığa da iyi geliyor. Ancak ıspanağı tüketirken besin değerlerinin kaybolmaması için bazı kurallara uyulması gerekiyor. Üstelik, ıspanağı pişirirken çok sık yaptığımız uygulamalar ve yeme şeklimiz ıspanağın besin değerlerinin azalmasına neden oluyor, yanında tükettiğimiz bazı besinler etkisinin azalmasına yol açıyor. Peki ıspanağı nasıl tüketmemiz gerekiyor?