Kış aylarının gelmesiyle market raflarında yerini alan ayva, çoğu kişi tarafından çekirdeğiyle birlikte tüketilmiyor ancak çekirdeği, insan sağlığı için sayısız fayda sağlıyor.
Özellikle Orta Doğu, Asya ve Akdeniz bölgelerinde ayva; içeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde vücut sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratıyor. C vitamini açısından oldukça zengin olan ayva, vücuda bakteri ve virüs girmesine de engel oluyor.
Hücre hasarını önleyen ve yaşlanmayı geciktirdiği bilinen ayva, daha pek çok farklı konuda insan sağlığı için mucizevi faydalar sağlıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun da favori besinleri arasında yer alan ayva, balla birlikte tüketilmesi halinde bağışıklığı güçlendiriyor.
Kış aylarının gelmesiyle ayva mevsimi de gelmiş bulunuyor. Faydaları saymakla bitmeyen ayvanın oldukça çeşitli şekillerde tüketmemiz mümkün. Çiğ olarak tüketildiğinde bir çok faydası bulunan ayva yapraklarıyla da şifa kaynağı. Tatlılarda ve yemeklerde kullanma imkanı sunan ayvanın faydaları saymakla bitmiyor. Ayvayla ilgili merak edilenler ve nasıl tüketebiliriz sorusunun cevabı haberimizin detaylarında.