Japonlar uzun ömürleri ve sağlıklı yaşamlarıyla dikkat çekiyor. Japonya'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak da bilinen karabuğday çayı, karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay türüdür. İsmine rağmen karabuğdayın buğdayla akrabalığı olmaması ve gluten içermemesi gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçimdir.
Japonya'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak da bilinen karabuğday çayı, karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay türüdür. İsmine rağmen karabuğdayın buğdayla akrabalığı olmaması ve gluten içermemesi gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçimdir.
Japonların uzun yaşamının sırrı herkes tarafından merak ediliyor. Beslenmesine çok özen gösteren Japonlar, özellikle karabuğday çayını bol bol tüketiyor. Karabuğday çayı düzenli olarak içildiğinde vücut direncini artırarak hastalıklara karşı güç kalkanı oluşturuyor. Sağlıklı bir vücut için doğru beslenmek büyük önem taşıyor. Kışın bol bol tüketilen bazı bitki çayları da içeriği sayesinde tam bir eczane deposu görevi görüyor. Özellikle de Japonların vazgeçilmezi karabuğday çayı bunlardan biri. Karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay olan Karabuğday çayı da bunlardan biri. Karabuğday çayını düzenli tüketerek vücudunuzu bazı hastalıklardan koruyabilirsiniz.