Tahta kaşığın içindeki gluten bile riskli! 'Biraz yesem ne olur?' demek büyük bir hata

Tahta kaşığın içindeki gluten bile riskli! 'Biraz yesem ne olur?' demek büyük bir hata

9.05.2024
Çölyak hastalığı, bağışıklık sisteminin vücuda gluten adı verilen bir protein içeren yiyeceklere yanlışlıkla saldırması sonucu ortaya çıkan bir otoimmün hastalıktır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf türlerinde bulunan bir protein kompleksidir. Çölyak hastalığı olan kişiler gluteni sindiremezler ve bağışıklık sistemi ona saldırır. Çölyak hastalığında farkındalığın artırılması için her yıl kutlanan 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Gastroenteroloji Klinik Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, “Çölyak hastaları için tahta kaşığın içindeki glüten bile riskli" dedi.
Çölyak  hastalığı nedir? Çölyak hastalığı belirtileri nelerdir?

Çölyak hastalığı nedir? Çölyak hastalığı belirtileri nelerdir?

5.06.2020
Tanı konulması zor olan çölyak hastalığının belirtilerini bilmek oldukça önemli. Peki, çölyak hastalığı nedir? Çölyak hastalığı belirtileri nelerdir? Çölyak hastalığı ile ilgili merak edilenleri Diyetisyen Ferdi Öztürk anlattı.