Her sofrada var ama kolon kanseri yapıyormuş! Uzmanı açıkladı: Onun yerine beyazından yiyin!

Her sofrada var ama kolon kanseri yapıyormuş! Uzmanı açıkladı: Onun yerine beyazından yiyin!

7.03.2024
Ayıla bayıla yediğimiz pek çok besin bulunuyor. Kimileri sağlığımız için faydalıyken kimileri ise zararlı etkilerini vücudumuzun en derinine işliyor. Bir besin grubu var ki onu yiyenlerin kolon kanseri olma riski neredeyse yüzde 50 artıyor. İşte uzmanından kolon kanserine yakalanmamak için yenmemesi gerekenlere dair öneriler ve yapılması gerekenler!
Haftada 2 kez yiyince kanser riskini yüzde 35 azaltıyor! Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme çok yanlış!

Haftada 2 kez yiyince kanser riskini yüzde 35 azaltıyor! Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme çok yanlış!

20.02.2024
Bazı besinler, kanser riskini azaltıcı etkileri ve yaşam kalitemize olan doğrudan etkileri ile dikkat çekiyor. Bir besin kaynağı var ki onu yiyende kanser riski yüzde 35 azalıyor! İşte uzmanının muhakkak yenmeli dediği o besin ve kanserden korunmak için dikkat edilmesi gerekenler!
Akdeniz tipi beslenme kanser riskini azaltabilir

Akdeniz tipi beslenme kanser riskini azaltabilir

9.06.2023
Genç yaşta kolon kanserine yakalanan hastaların sayısı günden güne artıyor. Uzmanlar kolon kanserini önlemek için sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Sağlıklı beslenme olarak, kırmızı et tüketiminin minimuma indirildiği, ağırlıklı olarak sebze ve meyve tüketiminin lifli gıdalarla zenginleştirildiği Akdeniz tipi beslenmeyi öneren uzmanlar bu sayede kolan kanseri riskinin azaltılabileceğini vurguluyor.