Alırken dikkat! Kestanenin kokusu, kendini ele veriyor...

Alırken dikkat! Kestanenin kokusu, kendini ele veriyor...

28.11.2022
Osmanlı saray mutfağının gözdesi, kış günlerinin vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biri olan; kokusuyla kendisini adeta davet eden bir lezzet, kestane… Ülkemizde özellikle sonbahar ve kış aylarında közde veya fırında pişirilen kestane vücudumuz için birçok bütünsel fayda sağlıyor. Ancak faydalı diye kestanenin avuç avuç tüketilmemesi gerekiyor. Çünkü düşük glisemik indeksli bu potasyum kaynağı, sanıldığından çok daha yüksek kalorili... Ayrıca kestanenin iyi olup olmadığını anlamanın da bazı yöntemleri var.
Közde kestane nasıl yapılır?

Közde kestane nasıl yapılır?

12.10.2021
Köz ateşte kestane pişirmenin zevki de lezzeti de çok başka. Tadına doyamayacağınız közde kestane tarifi, herkesin hayran kalacağı bir lezzet. Peki, közde kestane nasıl yapılır? En kolay közde kestane pişirme yöntemi.