Türk kültürünün en sevilen lezzeti mangalın mide kanserine yol açabileceği ortaya çıktı. İzmir Kent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, yüksek ateşe maruz kalan yiyeceklerin aşırı tüketilmesinin doğru olmadığını belirterek "Ara sıra ender olarak yenilirse bir şey olmaz ancak sık sık yemek özellikle mide kanseri açısından sakıncalıdır" dedi.
Covid-19’a karşı alınan tedbirler kapsamında mangal yakmak ve piknik yapmak yasaklanmıştı. Normalleşme adımlarıyla birlikte yasak kalktı. O halde mangal zamanı geldi! Peki, en sağlıklı formda mangal yakmanın püf noktalarını biliyor musunuz? Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar da tavsiyelerimize mutlaka kulak vermeli! Alev Gürsoy Cimin / alev.gursoy@posta.com.tr