En sık tüketilen sebzelerden biri olan patates, zengin mineral ve vitamin içeriğine sahip. Vitamin ve mineral deposu olan bu muhteşem sebze kabuklarıyla birlikte tüketildiğinde adeta mucizeler yaratıyor. Lezzetiyle herkes tarafından sevilen patates vücut sağlığından cilt sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlıyor.
Türk mutfağının en sevilen besinlerinden biri şüphesiz ki patates. Kızartma, fırınlama, haşlama ve közleme usulüyle pişirilen patates lezzetiyle tadı damakta bırakıyor. Patates kısa sürede hazırlandığı için çoğu kişinin favori besinleri arasında yer alır. Her mevsim sofralardaki baş yerini alan patates kızarmasını çıtır çıtır bir şekilde yapmak istiyorsanız bunun için bazı yöntemler var. Ünlü ABD'li şef Dan Kluger, çıtır çıtır patatesin sırrını paylaştı.