Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kala Prof. Dr. M. Emel Alphan, iki öğün gibi özel bir beslenmenin uygulandığı bu dönemden normal yemek düzenine geçerken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.
İftarda bir bardak su ile oruç açıldıktan sonra çorba ile devam edilmesi önerisinde bulunan Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Çorba, iftarda mideyi yormadan besin alımını sağlarken sindirimi de kolaylaştırır. Çorba sonrasında, 10-15 dakikalık bir moladan sonra kompleks karbonhidrat, protein ve sebzelerden oluşan bir ana öğün tercih edilmelidir” dedi.
Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurdu düzenli olarak tüketerek zayıflayabileceğinizi biliyor musunuz? Yoğurt, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor ve vücuttaki şişkinliği önlüyor. Her gün 1 kase yoğurt yiyerek metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlayabilir ve yağ yakabilirsiniz. Kilo vermeye karar verdiyseniz yoğurdu mutlaka düzenli uyguladığınız diyet listesine eklemelisiniz. Zayıflamak izin yoğurt yemek yeterli mi; yalnızca yoğurtla zayıflamak mümkün mü? İşte yoğurt yiyerek zayıflamanın yolları...
Keçi sütü dünya çapında giderek popülerlik kazanıyor. Besin açısından zengindir ve sağlık açısından birçok avantajı vardır. Keçi sütünün sindirimi ve sindirimi laktoza duyarlı kişiler için bile kolaydır. Geleneksel inek sütünü sindirmekte sorun yaşıyorsanız, bitki bazlı süte geçmeden önce farklı hayvan bazlı sütleri test etmek isteyebilirsiniz. Ya da belki tek yapmak istediğiniz, sabahları mısır gevreğinize ve kahvenize koyduğunuz şeyleri değiştirmektir.