Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş olan pek çok unutulmaz lezzet bulunuyor. Bu lezzetlerden kimileri sürekli olarak tüketilirken kimi de bu Ramazan günlerine özel olarak sofralarımızda yer alıyor. Öyle bir lezzet var ki bardak bardak içmelere doyamıyoruz ama aslında organlarımızı bitiriyor. Kalp hastalığına, şekere ve daha pek çok hastalığa yol açan o içecek bakın neymiş...
Baklava, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Pek çok kişi "Pratik baklava nasıl yapılır?", "En pratik baklava hangi hamurdan yapılır?" , "Milföy hamurundan baklava olur mu? sorularının cevabını araştırıyor. İşte, milföy hamurundan baklava tarifi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Osmanlı döneminin vazgeçilmez içeceklerinden olan ancak günümüzde unutulan şerbetin 100 farklı tarifini bir kitapta topladı. "Şerbet nasıl yapılır?" sorusunun cevabını da haberimizde bulabilirsiniz.