Genç kadın, o gün her zaman olduğu gibi konserve çorbasını yapıp içti, ancak başına gelecekleri bilmiyordu. Yakınlarının konserve çorbadan kaptığını düşündüğü ölümcül bakteriyel enfeksiyonla felç olan kadın şimdilerde yaşam mücadelesi veriyor. İşte haberin detayları...
Beslenme Uzmanı Zeynep Özcan Sert, evde konserve yaparken sağlık açısından dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu söyleyerek, “Evde konserve yapılırken gıdanın güvenli olmasını sağlayacak olan en önemli nokta, şeker ve tuz ilavesi değil, etkin olarak uygulanacak ısıl işlemin süresi ve sıcaklığıdır. Konserveler hazırlandıktan sonra mutlaka yapıldıkları yıl ve mevsim yazılarak etiketlenmelidir. Ek önlem olarak konserve gıda, tüketilmeden önce en az 10 dakika kaynatılmalıdır” dedi