Yöresel lezzetlerin başında gelen ve birçok kişinin kuru bamya olarak bildiği çiçek bamya, lezzetli olduğu kadar tam bir şifa deposu. Ebegümecigiller familyasından ılık iklimlerde yetişen bir yıllık bitki türü olan çiçek bamya, Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilir. Fakat Konya'nın yöresel çorbasıyla nam salmıştır.
Türkiye'nin önde gelen bamya üretim merkezleri arasında yer alan Denizli'nin Çal ilçesinde zorlu hasat sezonu sürüyor. Anadolu’nun sevilen lezzetlerinden olan yaş bamyanın kilosu 100 TL iken, kurusu ise 4 kat daha fazlaya alıcı buluyor.
Mersin’in Silifke ilçesinde yazın kilosu 10 liradan, kışın kurusunun 200 liradan satılan kuru bamyaya talep yağıyor. Çiçek bamya olarak bilinen kuru bamyanın önümüzdeki günlerde fiyatının daha da artması bekleniyor.