Mutfaklardaki tehlikeye dikkat! Baldan sonra ikinci

Mutfaklardaki tehlikeye dikkat! Baldan sonra ikinci

16.07.2022
Dünya zeytin ağacı nüfusunun yüzde 20’sine sahip Türkiye, zeytinyağı üretiminde ve tüketiminde beklenen seviyelerde değil. Türkiye’de yaklaşık 190 milyon zeytin ağacı olmasına 235 bin ton zeytinyağı üretilirken, İtalya’da bu rakam 400 bin ton. Zeytinyağı üretiminde İspanya, İtalya, Yunanistan ve Tunus’tan sonra dünyada 5’inci sırada olan Türkiye’de kişi başı yıllık 2 litre zeytinyağı tüketilirken, İtalya’da 12-15 litreye çıkıyor. Üstelik tüm bunların yanı sıra zeytinyağı taklit ve tağşiş (hile) edilmiş ürünler arasında öne çıkıyor. Hülya ÇAYLAK/Posta