Adana, özellikle yaz mevsimi başladığında yüksek sıcaklıklar yaşayan şehirlerden biri. Gündüz saatlerinde dışarıda olmak, pek çok kişi için zorlu olabiliyor. Fakat Adana’da yaşayan ve tarımla uğraşan kişiler, bu zorluklara adeta baş kaldırıyor. Kozan’da yaşayan Gök ailesi için de durum tam olarak böyle. Olgun dutları özenle seçip pişiriyorlar ve geleneksel yöntemlerle lezzetli bir dut pekmezi hazırlıyorlar. Adana’nın kavurucu sıcaklıklarına aldırmadan pekmez için mücadele etmeye devam ediyorlar. Peki, dut pekmezinin faydaları nelerdir? Nasıl yapılır?
İçeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve lifler sayesinde vücut için gerekli olan birçok besini sunan dut pekmezi; özellikle A, B vitamini, C ve K vitaminleri, demir, potasyum, magnezyum gibi önemli mineraller açısından zengindir.