Gündem Hacettepe'ye bir şok daha

Hacettepe'ye bir şok daha

Paylaş
Hacettepe'ye bir şok daha

Sağlık Bakanlığı tarafından nakil ruhsatı önceki gün iptal edilen Hacettepe Üniversitesi'ne bir şok haber de, çift kol ve çift bacak nakli yapıldıktan sonra yaşamını yitiren Şevket Çavdar'ın ailesinden geldi

Çavdar’ın ailesi, nakli hastane yetkilileri hakkında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Şevket Çavdar’ın kardeşi Ümit Çavdar, bu ameliyatla ile ilgili olarak tüm suçluların ortaya çıkmasını aile olarak istediklerini belirterek, “Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Pazartesi günü Nevşehir’de, hastanede nakli gerçekleştiren tüm ilgililerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Şevket Çavdar’ın diğer kardeşi Mutlu Çavdar da, yetkililerin sadece naklin sonrasında yüksek dozda ilaç kullanılacağı ve bunun da kanser riski taşıdığı yönünde bilgilendirmede bulunulduğunu söyleyerek, “Hastane organ naklinde Sağlık Bakanlığı’nca kusurlu bulundu. Bunda hastanenin hatası var. 4 organın aynı anda nakil edilmesi yanlış. Daha önce hastane yönetimi, bize iki ayak ve iki bacağın aynı anda nakil edileceğini iletmedi. Sadece nakilden sonra yüksek dozda ilaç kullanılacağı ve bunun da kanser yapma riskine sahip olduğu ifade edildi. Manevi yönden tazminat davası açmayacağız. Bizim paraya ihtiyacımız yok. Böyle bir şey istemiyoruz. Nevşehir’i verseler Şevket’imiz acaba geri gelecek mi?” diye konuştu.