Gündem Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Paylaş
Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Hafta sonu hava durumu internette en çok merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? İşte 6 Nisan hava durumu tahminleri…

Hafta sonu plan yapmak isteyenler internette Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? sorularını aratıyor. İşte 6 Nisan Cumartesi hava durumu…

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Çanakkale, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Bayburt, Elazığ, Bingöl, Muş çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Artvin'in iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Diyarbakır, Mardin ve Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle doğu ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İstanbul başta olmak üzere kuzey ve doğu kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı ve güney kesimleri ile Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bayburt çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinin hafif yağmurlu, yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu kuzey ve doğusu ile Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, bölgenin doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.