Dünya Haiti'de akaryakıt tankeri patladı: En az 50 ölü

Haiti'de akaryakıt tankeri patladı: En az 50 ölü

Paylaş
Haiti'de akaryakıt tankeri patladı: En az 50 ölü

Orta Amerika ülkesi Haiti'de meydana gelen patlamada en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve patlamanın ardından onlarca kişinin de hastanelere taşındığı bildiriliyor. Yerel medya, hastanelerin yaralılarla dolup taştığını yazdı.

Haiti'de akaryakıt taşıyan bir tankerde meydana gelen patlama, faciaya yol açtı. Associated Press (AP) haber ajansı, patlamada 50'yi aşkın insanın hayatını kaybettiğini bildiriyor.

Haberin Devamı

Ülkenin kuzeyindeki Cap-Haitien şehrinde gerçekleşen patlamada onlarca yaralının ise hastaneye kaldırıldığı kaydediliyor.

Polis henüz bir açıklama yapmazken, yerel medya hastanelere hastanelerin dolup taştığını yazdı.

ÜÇ GÜN ULUSAL YAS KARARI

Başbakan Henry, yaşanan can kayıpları nedeniyle ülke genelinde 3 günlük ulusal yas ilan edileceğini belirterek, "Tüm Haiti ulusunu üzen bu trajedinin kurbanlarının anısına ülke genelinde üç günlük ulusal yas ilan edilecek. Bu korkunç patlamanın kurbanlarına gerekli bakımı sağlamak için hızla Cap-Haitien'de sahra hastaneleri kurulacak" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan Claude Joseph, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm insanların acısını ve üzüntüsünü paylaşıyorum" dedi.

Haberin Devamı