Spor 'Hakem hatalarına sessiz kalmıyoruz'

'Hakem hatalarına sessiz kalmıyoruz'

Paylaş
'Hakem hatalarına sessiz kalmıyoruz'

Trabzonspor kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Best FM'de yayınlanan Gökhan Dinç ile Basın Tribünü programında Spor Müdürü Gökhan Dinç'in sorularını yanıtladı

Kulüpler birliği, Transfer süreci, yabancı sınırlaması, Teknik direktör ersun yanal ve hakem hataları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“YABANCI SINIRLAMASI KURALINDA HATALAR YAPILDI”

Türkiye Süper Liginde alınan yeni Yabancı kuralı neticesinde Trabzonspor kulübü başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: “Bu konudan muzdaripiz çünkü geçen sene elimizde yabancı vardı, haluk ulusoy döneminde ki gibi göndermek zorunda kaldık. Talepte bulunduk kabul edilmedi. Büyük bir zarar ettik. Yabancıların serbest kalması kötü bişey değil, kısıtlamadan sonra 5 liralık oyuncular 50, 10 liralık 100 liraya çıktı. Artık Kulüplerin dikkat etmesi lazım. Yabancı sınırlaması kalktı diye Türkiye’nin yabancı futbolcu çöplüğüne dönmemesi lazım. Özellikle genç yetenekli oyuncuların iyi araştırılıp alınması lazım. Bu sebepten dolayı gelinen maddi durum ise ortada, araştırma iyi yapılırsa yetenekli oyuncuları ucuza alıp takım ekonomisine katkıda bulunuruz. Bunu yapabilmemiz içinde takımların etkin gözlemcilere sahip olması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“KULÜP BAŞKANLARI DURUMDAN RAHATSIZ”


Kulüpler birliği hakkında açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu “Konuştuğum kulüp başkanları rahatsız, onaylanması gerekenler onaylanmıyor, irade ortaya konması gereken yerde konmuyor. Kulüpler birliğinin aktif çalıştığı ve yaptırım gücü olduğu söyleyemez. Ancak önüne gelenleri onaylayan bir kurum durumundalar. Trabzonspor kulübü olarak bu yüzünden toplantılara katılmıyoruz. Eğer kulüpler birliği var ise yönlendirilen değil, yönlendiren konumda olmalılar. Geçen yıl yabancı sınırlamasında 18 takımın onaylaması gerekiyordu. Bir takım katılmadı ve 6+2 formülü onaylanmadı.” Açıklamasında bulundu.

“ERSUN YANAL’DAN SONRA OFANSİF ANLAMDA GÜÇ KAZANDIK”

“ERSUN YANAL Teknik Direktörlüğe getirildikten sonra takımda ofansif anlamda büyük değişiklik oldu. Ancak talihsiz bir şekilde kalecimiz Onur sakatlandı. Bu durum ligdeki konumumuza doğrudan etki yaptı. Önemli oyuncular kadroya kattık, yeni takım olmamıza rağmen her maçta 3-4 gol atıyoruz. Ancak dış kaynakta ki sorunlar yüzünden Trabzonspor istediği konumda değil” dedi.

“HAKEM HATALARINA SESSİZ KALMIYORUZ”


Türk Futbolunda yapılan hakem hataları konusuna değinen Hacıosmanoğlu “İncelememizi yaptıktan sonra, kasıtlı veya kasıtsız olan hakem hataları yüzünden Trabzonspor’un 16 maçta 15 puanı, özellikle son 3 haftada bariz 7 puanımız yendi.

Hakem Hatalarına sessiz kalmadıklarını sözlerine ekleyen İbrahim Hacıosmanoğlu, “Sessiz kalmıyoruz, fırtına öncesi sessizlik olarak kabul edebilirsiz. Bıçak kemiğe dayandı, bundan sonra ki hataları kabul etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Bazı şeyleri hata olarak kabul etmiyorum. Belli takımlara hata oluyor, anadolu takımlarına hata oluyor ve zaten ses çıkartmıyorlar ama belli takımlarınki görmezden geliniyor. Bu hatalarda ard niyet ararız. Bu konuda gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz” dedi.

“AKYAZI PROJESİ İÇİN CİDDİ PROFESYONEL ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Yeni sezona Akyazı projesini hazır etmeyi planlayan Trabzonspor kulübü başkanı konuyla ilgili olarak “Daha kombine satışı durumuna gelmedik ama kaba inşaatın %90’ı bitti. Bir tek stadımız değil tüm tesislerimiz oraya yapılıyor stadın yeni sezona yetişmesini tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Hakan ARIKAN TECRÜBELİ BİR KALECİ”

Avrupa’nın sayılı kalecileri arasında olan Onur çok iyi bir oyuncumuz ve bu geçiş döneminde Maliyeti yüksek kaleci almak gibi bir lüksümüz yoktu ve tecrübeli kaleciye ihtiyacımız vardı. Kayserispor’a teşekkür ediyoruz. Bu sezon şampiyonluğa oynuyor ve 1. kalecilerini vermesiyle büyük cesaret gösterdiler” dedi.

“ERKAN ZENGİN’İ DAHA ÖNCEDEN DE İSTİYORDUK”

Tüm Fenerbahçe ve Trabzonspor’lu taraftarların merakla sonucunu beklediği Erkan Zengin transferi için “ben ve ekibim konuştu, gelmeyeceğim diye bir şey söylemedi eğer söyleseydi üzerine düşmezdik. Trabzonspor’a gelmeyeceğim diyen birini şampiyon yapsa bile zaten takıma almam , bu konuda duruşumuz bellidir.Bir kaç güne çözülür.” Açıklamalarında bulundu.

“OZAN TUFAN İÇİN 10 MİLYON EURO TEKLİF ETMEDİK”


Bursaspor kulübüne Ozan Tufan’ın bonservisi için teklifte bulunan Trabzonspor kulübü “10 milyon gibi bir rakam teklif etmedik. Ozan ve Şener için verilen teklifimizi kabul ederlerse alacağız” dedi. Ayrıca diğer transfer dedikoduları için “Aytaç ve Erkan zengin’i aynı zamanda almaktı planımız. Fenerbahçe’nin durumla alakası yok. Takıma katkı sağlayacağını düşündüğümüz ve hocamızın istediği oyuncuları alıyoruz.” şekilde konuştu.

“MUSTAFA YUMLU VE ZEKİ YAVRU TAKIMA GERİ DÖNMEYECEK”


Trabzonspor’da kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru için İbrahim Hacıosmanoğlu” Bu takıma hizmet ettiler. Artık başka takımlarla anlaşıp daha iyi oynayıp daha çok para kazanırlar. Oyuncuları isteyenler var, değerlendirmelerimizi yapıyoruz” dedi.

“EN YÜKSEK TEKLİF CARDOZO’YA GELDİ”

Adı Arabistan ligi takımlarıyla anılan Oscar Cardozo için İbrahim Hacıosmanoğlu “ Cardozo’ya en yüksek teklif geldi, herhangi bir yere gitmek istemedi. Trabzon’da mutlu olduğunu söyledi bize. Arabistan liginden teklifler var ama inanıyorum Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet eder.”dedi.

“Waris içinde ciddi teklifler yapıldı. Avrupa tarafından ciddi takip edilen bir futbolcu ama onun sorunu bir sezon içinde 3 farklı kulüpte oynama hakkının bulunmamasıdır. Bu sezon Moskova’da oynadığı için transfer olması söz konusu değil. Sakatlığı yüzünden Afrika kupasında oynayamaması onun için büyük talihsizlik oldu.” İfadesini kullandı.

“TÜRK FUTBOLUNDA TİYATRO OYNANIYOR”

Türkiye’nin 18 farklı takım taraftarlarıyla konuştuğunu söyleyen Hacıosmanoğlu “Pislikler temizlenmeden taraftarı trübüne kazandırma şansları yok. Tüm taraftarlarla sohbet etme imkanım oldu. Türk futbolunun bir tiyatro olduğunu, oynanan tiyatroyuda sahaya giderek değil fırsat bulursak evde veya tiyatro salonlarında izlediklerini söylediler . Bundan sonra Adil ve adaletli olunursa Türk futbolu düzelir veeski coşkuyu geri kazanırız.” Şeklinde konuştu.

“AZİZ YILDIRIM BENİM MUHATABIM DEĞİL”

“Aziz Yıldırım benim muhatabım değil. Ben 18 ay askerliğimi yaptım ve benimle muhatap olacak adam öncelikle gidip askerliğini yapması gerekiyor. Ortada bir tiyatro oynanıyor. Aklı selim bütün hukukçular yeniden yargılanması gerektiğini sabit delillerle söylüyor. Savunmadaki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Sonuç ne çıkarsa çıksın bizi ilgilendirmiyor. Sportif yargılanmada bilinen bir gerçek var, hangi yolun denendiği önemli değil fiilin işlenmesi önemlidir” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı