Gündem Hakem Ümit Çınarlı'ya suç duyurusu!

Hakem Ümit Çınarlı'ya suç duyurusu!

Paylaş
Hakem Ümit Çınarlı'ya suç duyurusu!

Uludere'de 34 vatandaşın katledilmesinin 2. yılında "Hümanizm köpekliktir! Uluderedeki katırlara üzülün bence" şeklinde tweet atan, tepki üzerine kendisini 'Hayvanseverim' diyerek savunan hakem Ümit Çınarlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine göre; Uludere’de 34 vatandaşın katledilmesinin 2. yılında “Hümanizm köpekliktir! Uluderedeki katırlara üzülün bence” şeklinde tweet atan hakem Ümit Çınarlı hakkında Avukat Erdem Canan suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Canan, şikayet dilekçesinde Hakem Çınarlı’nın 'Kürt halkını alenen aşağılama' suçu işlediğini ifade etti.

Olay yaratan hakeme posta.com.tr ulaşmıştı:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Hakem Çınarlı hakkında suç duyurusunda bulunan Avukat Erdem Canan, dilekçesinde şikayet gerekçelerini şöyle sıraladı:

“Bilindiği üzere Roboski Katliamı veya Uludere Katliamı olarak da bilinen Şırnak İli Uludere İlçesi Gülyazı (Bujeh) ve Ortasu (Roboski) Köylerinden Irak sınırına geçmiş ve dönmekte olan sivillerin sınırın sıfır noktasında 28.12.2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu meydana gelen saldırıda; 17’si çocuk olmak üzere toplam 34 insanın toplu halde yaşamlarını yitirdiği olay, Türkiye tarihinin en utanç verici olaylarından biri olarak tarih sahnesinde yerini almıştır. Toplu

Haberin Devamı

'IRKÇILIĞIN EN GÜNCEL ÖRNEĞİ'

"Bu olayla birlikte en başta ölen insanların ailelerinin, sonra da bu ülkede insani hislerini yitirmemiş herkesin kalbindeki acı iki yıl geçmesine rağmen ilk günkü gibidir. Ancak bu ülkede toplu pek çok gazetede, görsel ve yazılı mecmuada büyük tepki yaratmıştır. Ki halen yaratmaya devam etmektedir. Türkiye’de okur sayısına ulaşması bakımından en çok okunan gazetelerden biri olan Posta Gazetesi’nde de yayınlanan haberi örnek olması adına dilekçemize eklemekteyiz. TCK madde 216/2: “halkın bir kesimini, sosyal sınıf , ırk, din, mezhep ,cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılan kişi altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” şeklinde düzenlenmiştir. Maddenin ilgili fıkrasına ait gerekçesinde de anlaşılacağı üzere “halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge bakımından farklı bir kesiminin alenen aşağılanması suç sayılmıştır. Suçun oluşması için fıkrada belirtilen özelliklere sahip ve halkın bir kesimini oluşturan gayrimuayyen sayıdaki kişilerin aşağılanması, tahkir edilmesi gerekir. Bu fıkrada, kamu barışını korumak amacıyla halk kesimlerinin alenen aşağılanması, suç olarak tanımlanmıştır” ifadeleri yer almaktadır. Madde metni ve gerekçesinden de açıkça anlaşılacağı üzere, şüpheli Ümit ÇINARLI ırkçılık yaparak etnik kimliği sebebiyle halkın bir kesimini kanunda belirtildiği gibi alenen aşağılamış ve bunu sosyal medyada paylaşarak suç işlemiştir. Resen araştırılacak nedenler ile şüphelinin TCK md.216/2 ve eylemine uyan diğer maddelerden cezalandırılması için hakkında kovuşturma yapılmasına karar verilmesini saygıyla dilerim.”

Haberin Devamı