Yaşam Hamsiden ümit kesildi

Hamsiden ümit kesildi

Paylaş
Hamsiden ümit kesildi

Sinop Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Batmaz "Hamsiden ümidimizi kestik, İstanbul'dan Sinop'a kadar istavrit sürüleri var, istavrit avlıyoruz"

Sinop Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Recep Batmaz, "Hamsiden ümidimizi kestik, İstanbul’dan Sinop’a kadar istavrit sürüleri var, istavrit avlıyoruz" dedi. Batmaz, geçen yıl aşırı avlanma yapılarak bu yılki hamsi rezervlerine zarar verildiğini savundu.

Haberin Devamı

DENİZDE HAMSİ RESERVİ YOK

Geçtiğimiz Şubat, Mart, Nisan aylarında Karadeniz’de bol miktarda ince hamsi olduğuna dikkati çeken Batmaz, "Balık unu fabrikalarında dahi işlenemeyen yaklaşık 200 bin ton ince hamsi ise denize döküldü. Eğer bu hamsiler bu sezona kalsaydı 400 bin ton hamsi rezervimiz olacaktı" diye konuştu.

Balıkçının avlanmada daha hassas olması gerektiğine dikkati çeken Batmaz, "Denizde hamsi rezervi yok. Hamsiden ümidimizi kestik, İstanbul’dan Sinop’a kadar istavrit sürüleri var, istavrit avlıyoruz. Sanırım bu akın 1 buçuk ay daha sürer. İstavritin kilosunun 4 liradan satıyoruz" diye konuştu.