Her birini yediğimizde sindirim sistemimiz farklı tepkiler veriyor, kimi zaman 4-5 saat boyunca karnımızda bir ağırlık hissederken kimi zaman yemek yedikten yarım saat sonra bile yeniden acıkmış gibi hissediyoruz. İşte besinlerin midemizde kalma süreleri... Su: Doğrudan bağırsaklara geçerTek tek yiyeceklerin sindirim sürelerini öğrenmeden önce bu bilgi ne işimize yarayacak? Dana eti: 3 saatEğer hızlıca sindirilen yiyeceklere öğünlerinizde daha fazla yer verirseniz bu, çok sık acıkmanıza neden olacaktır. Kuzu eti: 4 saatVücudunuzun hızla enerjiyle dolmasını sağlayan bu yiyecekler, uzun vadede düşünüldüğünde de vücudu güçsüz bırakabilir, tokluk hissi oluşturmadığı için daha sık yemek yemeye itebilir. Tavuk: 1,5-2 saatYavaş sindirilen yiyecekler ise kan şekerinizin yavaş yavaş yükselmesine neden olur ve bir anda vücuda enerji sağlamaz. Balık: 45 dakika-1 saatBu nedenle bu iki tür besin arasında dengeyi iyi tutturmak gerekiyor. Pişmiş sebzeler: 40 dakikaAncak dikkat, birçok sağlıklı beslenme uzmanına göre yavaş sindirilen yiyeceklerin hemen ardından hızlı sindirilen yiyecekleri tüketip mideye ekstra bir yük yüklemek doğru değil. Çiğ sebzeler: 30-40 dakikaMenülerinizi bu bilgiler doğrultusunda yeniden düzenleyebilirsiniz... Yağ ilave edilmiş salata: 1 saat Pirinç, bulgur, kinoa gibi tahıllar: 2 saat Ceviz, badem, fındık gibi kabuklu yemişler: 3 saat Meyve ya da sebze suları: 15-20 dakika Süt ve süt ürünleri: 2 saat Nişastalı sebzeler: 1,5-2 saatkaynak: Brightside