Bilim - Teknoloji HDMI'ın Sonu mu Geldi?
Paylaş
HDMI'ın Sonu mu Geldi?

Dev teknoloji firmaları, güçlerini birleştirip yeni nesil görüntü ve ses aktarım teknolojisi olan HDMI'ın sonunu getirmeyi planlıyor iddiası, teknoloji dünyasına bomba gibi düştü!

Teknoloji dünyası bugün oldukça iddialı bir söylenti ile çalkalandı! Söylentilere göre LG Electronics, Samsung Electronics, Sony Pictures Entertainment ve Valens adlı bilişim firmaları, yeni nesil görüntü ve ses aktarım teknolojisi olan HDMI'ın hayatına son vermeyi planlıyor! Bu dev firmalar, güçlerini birleştirerek görüntü ve ses sinyallerini yeni geliştirilecek olan bir çeşit ethernet kablosuyla aktarmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Eğer söylentiler doğruysa, yeni ethernet teknolojisinin HDBaseT olacak. Bu teknolojinin avantajı ise, Cat 5e/6 ile de uyumlu olacak olması. HDBaseT, 5Play teknolojisi olarak anılacak ve HD görüntü ile birlikte ses, 100BaseT ethernet ile aktarılacak. Bir diğer önemli avantaj ise, ethernet aracılığıyle bu görüntü ve ses sinyalleri, evin diğer elektronik aletlerine de aktarılabilecek ve bağlantı, tüm medya platformlarını kapsayacak. Teknolojinin, 2011'in ikinci yarısından itibaren kullanılmaya başlanması bekleniyor. CES2011'de de teknoloji, dünyaya tanıtılacak. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.