Siyaset HDP'li vekilden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na sert sözler
Paylaş
HDP'li vekilden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na sert sözler

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na şunu söylemek isteriz: Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz." dedi

Kerestecioğlu, partisinin Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile Karaman’da bir sınıf öğretmeninin bazı öğrencilere istismarda bulunduğu iddialarına ilişkin Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Kerestecioğlu, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının olaya ilişkin yayın yasağı getirdiğini belirterek, "Çocuklar yerine vakıfları gözeten bu karar, himaye edilmek istenenin çocuklar mı yoksa sorumlu kurum ve vakıflar mı olduğuna dair ciddi şüphe yarattı." ifadesini kullandı.

Filiz Kerestecioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun, "Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" sözlerini kullandığını iddia ederek, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz siyasi nokta, ’Anayasayı bir kere ihlal etmekle bir şey olmazdan’, ’45 tecavüz iddiasıyla bir şey olmaza.’ Bir siyasetçinin yapması gereken, hemen soruşturma açılmasını sağlamaktır. Kimse sizden, hakim olup ölüm fermanı vermenizi beklemiyor; istenen, çocuklarla çalışan kurumlarda çocuk istismarına karşı önlemler alınmasıdır. Eğitim kurumları ve yurtlara ruhsat verilirken, protokol imzalanırken çocuk istismarıyla ile ilgili hiç bir önlem alınmadığı gibi, hiçbir denetim de yapılmamaktadır.

Haberin Devamı

HDP Kadın Grubu olarak, herkesi çocuk istismarına cinsel saldırılara dur demeye, önlemek için gerekenleri yapmaya ve yargının bağımsız bir şekilde işlemesi için destek olmaya çağırıyoruz. Çocuklar için ayağa kalkmayacaksak kimin için ayağa kalkacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na şunu söylemek isteriz: Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz. Belki böylece yerinize kadınları, çocukları gözetecek birisi gelebilir."

AA