Yaşam Hem tasarım parkı hem de kafe

Hem tasarım parkı hem de kafe

Paylaş
Hem tasarım parkı hem de kafe

Tasarım Parkı Cafe'ye dışarıdan baktığınızda ne olduğunu tam olarak kestiremeyebilirsiniz. Ama içeri adım attığınızda bambaşka bir dünyada bulacaksınız kendinizi

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr

Haberin Devamı

Burası hem mağaza, hem kütüphane, hem sergi alanı, hem de çok özel lezzetler bulabileceğiniz bir kafe... Dilerseniz kütüphanede araştırma yapabilir, dilerseniz tasarımlarınızı sergileyebilir dilerseniz kahvenizi yudumlarken Zerrin Hanım’ın ev yapımı lezzetlerinden tadabilirsiniz...

Kadıköy’de Yoğurçu Parkı’nın karşısındaki Tasarım Parkı Cafe’nin kurucusu İç mimar Nursema Öztürk. Üç ayrı mekanı Moda’da birleştiren Nursema Hanım aslında pek çok kişinin ihtiyacına cevap veriyor. Mekan hem genç tasarımcılara ürünlerini sergileyebilecekleri bir vitrin, hem tasarımın birçok dalına ait kitapları bulabilecekleri bir kütüphane hem de tasarımseverlerin çay ve kahve eşliğinde ev yapımı poğaça ve tatlıları tadabilecekleri bir kafe işlevi görüyor. Tasarım Parkı Cafe’de tasarımcılarla öğrenciler buluşabiliyor.

Haberin Devamı

Kafenin en dikkat çekici bölümleri genç tasarımcıların ürünlerini sergileyebildiği mağaza ve Nursema Hanım’ın ücretsiz kullanıma açtığı kendi kütüphanesi. Aynı zamanda öğretim üyesi olan Nursema Öztürk, Tasarım Parkı Cafe’nin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlatıyor: “Yoğun çalışıyorum, üniversitede hocalık da yapıyorum. Gençlerle sürekli bir aradayım. 10 yıldır uluslararası tasarım etkinlik ve workshopları düzenliyorum. Bizim zamanımızda tasarımcı olmak çok kolay değildi, hala da değil. Bizler destek göremedik ve bu işlerin içine nasıl girileceğini bilemedik. Benim bildiğim gönüllü bir oluşum yoktu. Ben de bunun üzerine Tasarım Parkı Cafe’yi kurmaya karar verdim. Bu anlamda etkinlik ve buluşmalar düzenleyerek tasarım camiası adına projeler geliştirmeyi hedefledim.” Mekanı tasarımcıyı ön plana çıkaracak, ulusal ve uluslararası platformda Türk tasarımını duyuracak etkinlikler yapmak için kurulmuş bir tasarım platformu ve showroom’u olarak tanımlıyor. Lezzetli pastalar da yapılıyor Tasarım Parkı’nın kocaman bir vitrini var, tam karşısında da Yoğurtçu Parkı. Bu vitrin tasarımlarını sunmak isteyip de sergileme imkanı bulamayan genç tasarımcılara fırsat sunuyor.

Vitrin ayda iki defa 15’er gün farklı bir tasarımcıya ev sahipliği yapıyor. Kafenin içinde bir de kütüphane var. Ayrıca kitap satışı da yapılıyor, tasarım yayın grubunun çıkardığı kitaplara da ulaşmak mümkün. Maltepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Nursema Hanım aile dostu olan Türk- Alman Dostluk Derneği Kurucusu Ersin Uğursal ile birlikte, Alman İç Mimarlar Birliği üyeleriyle Türk öğrencileri bir araya getirmeye yıllar önce başlamış. Önceleri sayı az olsa da gittikçe artmış. Böylece workshop’ların yapılacağı geniş bir alana ihtiyaç duyulmuş. Seminerler, workshoplar artık Tasarım Parkı Cafe’de devam ediyor. Tasarım Parkı Cafe’nin yeni açılan bölümü de misafirlerden yoğun ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Kafe bölümünü ev yapımı tasarım lezzetleriyle Zerrin Tonguç işletiyor. Yemek konusunda her zaman araştırmacı bir kimliği olduğunu söyleyen Zerrin Hanım mekanın konseptine uygun tatlar sunuyor. Türk damak tadını modern bir sunumla birleştirdiğini söyleyen Zerrin Hanım tart, kiş, Alman pastaları, muffinler, salata ve sandviçler hazırlıyor. Özellikle badem tozuyla yaptığı unsuz ve yağsız pasta ve magnolya puding en çok tercih edilenler arasında. Çok yakında hafta sonları için Türk kahvaltısıyla beraber pancakeler, krepler, gözlemeler yapmaya başlayacakmış. Gelen talepler doğrultusunda sipariş sistemini geliştirmeyi düşündüklerini söyleyen Zerrin Tonguç “Amacımız buradaki ortamı, tasarımları ve kütüphaneyi benim sunumlarımla beraber daha keyifli hale getirmek” diyor.

Haberin Devamı

( 05.08.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır )