Aşk - İlişkiler Her aşığın hak ettiği güzel şeyler

Her aşığın hak ettiği güzel şeyler

Paylaş
Her aşığın hak ettiği güzel şeyler

Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz; "Kadınlar, Erkekler ve Aşk" özel ekinde Posta okuyucuları için anlattı...

  • Sizden kendisine ‘annelik’ yapmanızı isteyen, daha da ileri gidip her hareketinizi annesiyle kıyaslayan, annesine toz kondurmayacağı için de hep sizi haksız bulan erkeklerden uzak durun.
  • Başkalarının sevgilisiyle, eşiyle sizi kıyaslayan, hatta kendisinin eski sevgilileriyle karşılaştıran, “Filiz’in sevgilisi ne kadar da ilgili ama sen öyle misin?” deyip sinirlerinizi zıplatan kadınlardan uzak durun.

SADAKAT

Birini severken, onun bizi bir başkasıyla aldatma ihtimali uykularımızı kaçırır. Hele hele böyle bir gerçekle yüzleştiğimizde dünya başımıza yıkılır. Aynı özeni mutlaka biz de gösteriyoruz.

GÜVEN

İnsan her zaman güveneceği birinin varlığına ihtiyaç duyar. İsteriz ki, bizi yarı yolda bırakmasın, sırtımızı huzurla ona yaslayabilelim ve yola devam edelim.

İLGİ

Sevgilimizin ilgisini üzerimizde hissetmeyi istiyoruz. Arayıp sormasını, hasta olduğumuzda bir tas çorba yapmasını, başımız sıkıştığında yardıma koşmasını bekleriz doğal olarak.

SEVGİ

Nazım Hikmet “Sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart değil” dese de, hepimiz sevdiğimiz kişinin de bizi sevmesini bekliyoruz. Çünkü bizi sevdiğine inanarak bu ilişkiyi yürütüyoruz. Öyleyse sevgisini göstermesini beklemeyi de hak ediyoruz.

SAYGI

Kişi, saygı duymadığı insanı sevemez. Hepimiz, birey olarak zaten saygıyı hak ediyoruz. Sevgilimiz bizim için dünyadaki en önemli insan olduğundan onun bize göstereceği saygıyı daha da önemsiyoruz ve bizi olduğu gibi kabul etmesini istiyoruz.

TUTKU

Sevgilimizin bize duyduğu aşkı onun gözlerinde görmek, dokunuşunda hissetmek, sözlerinde duymak nasıl da güzeldir... İşte bunu ancak tutku sağlar.

EĞLENCE

Sevgilimizle eğlenemeyeceksek kiminle eğleneceğiz? Konsere gitmek, yemek yemek, film izlemek, dans etmek, küçük oyunlar oynamak ilişkimizi besler, aramızda daha sağlam bağlar oluşturur.

MUTLULUK

Hepimiz mutlu olmak için ilişki yaşıyoruz. Hele koşulsuz seviyorsak, mutluluğu da hak ediyoruz. Bir insanı mutlu etmek hiç zor değildir. Sabah yanınızda uyanması bile mutluluk kaynağıdır.

HUZUR

Kavgasız, gürültüsüz bir ilişkinin verdiği huzur başka hiçbir şeyde yoktur. Yüreğimizi açtığımız kişinin bize huzur vermesini beklemek hakkımızdır elbette.

Haberin Devamı