Gündem 'Her şehide karşılık bir HDP'li indirilmeli' diyen profesöre uzaklaştırma

'Her şehide karşılık bir HDP'li indirilmeli' diyen profesöre uzaklaştırma

Paylaş
'Her şehide karşılık bir HDP'li indirilmeli' diyen profesöre uzaklaştırma

Kişisel Facebook sayfasında 'Her şehide karşılık bir HDP'li indirilmeli' diyen Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli akademisyen Ahmet Atilla, üniversite yönetimi tarafından açılan soruşturma sonuna kadar görevinden uzaklaştırıldı

Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli akademisyen Ahmet Atilla Şentürk'ün, HDP’li milletvekillerine yönelik mesajının ardından üniversite yönetimi Şentürk hakkında soruşturma başlattı. Üniversiteden yapılan açıklamada, Şentürk'ün soruşturma sonuna kadar üniversiteden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

Prof. Dr. Şentürk, kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajda, “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” ifadelerini kullanmıştı.



Bu mesaj üzerine Arel Üniversitesi yönetimi Şentürk'ün durumunu değerlendirmek üzere toplandı. Üniversitenin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Şentürk'ün üniversiteden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, "Üniversitemizin, Fen Edebiyat Fakültesi / Türk Dili ve Edebiyetı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar adı geçen kişinin üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir" denildi.