Spor Holiganlıkta son nokta!

Holiganlıkta son nokta!

Paylaş
Holiganlıkta son nokta!

İngiltere ikinci liginde mücadele eden Sheffield Wednesday ile Leeds United arasında oynanan Yorkshire derbisinde inanılmaz bir olay yaşandı

İngiltere futbolunun ikinci ligi olan Championship’te Sheffield Wednesday ile Leeds United arasında oynanan maçta, ev sahibi takımın kalecisi Chris Kirkland 77. dakikada herkesi hayrete düşüren bir durumla karşılaştı. Bir Leeds United taraftarı, kendi takımı gol atıp skoru 1-1'e getirdikten hemen sonra sahaya atlayarak karşı takımın kalecisi Kirkland’a yumruk attı. Hem de 30 bin kişinin gözü önünde!

Sağlık ekipleri yere düşen Wednesday kalecisinin yanına hemen geldi. Kirkland’in tedavisi yapıldı ve 31 yaşındaki İngiliz kaleci, Yorkshire derbisini tamamlamayı başardı.

Haberin Devamı

SALDIRGAN HÂLÂ YAKALANAMADI
Kirkland’a vurduktan sonra tribüne dönmeyi başaran kimliği belirsiz kişi ise kalabalık arasına karışarak gözden kayboldu. Yorkshire polisinin arama çalışmaları hâlen devam ediyor.

Olay sonrasında Leeds United kulübü, taraftarının bu hareketinden ötürü kamuoyundan “Leeds, bir taraftarın yaptığı bu davranışı kınayarak kamu önünde herkesten özür diliyor. Chris Kirkland’a yapılan kabul edilemez. Kulüp, polisle işbirliği içerisinde olup bu olayı yapan kişinin kimliğinin tespit edilmesine yardım edecektir. Yapılandan utanç duyulmalıdır” şeklindeki yazılı açıklamayla özür diledi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8045","8045","201210","8045-1.jpg");



"YÜZ KARASI"
Leeds’in teknik patronu Neil Warnock ise, “Utanç. Bunun yüz karası bir olay olduğunu düşünüyorum. Bunu yapan kişi yakalanıp, hapse tıkılmalı" diyerek tepkisini belirtti.

Sheffield Wednesday takımının teknik patronu Dave Jones ise biraz daha ağır konuştu ve bu saldırıyı gerçekleştiren taraftarı 'aşağılık hayvan' olarak nitelendirdi ve Leeds taraftarının deplasman maçlarından men edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Michael Owen, Rio Ferdinand, Gary O'Neil ve Matt Taylor gibi ünlü futbolcular da yaşanan olayı Twitter hesaplarından yaptıkları yorumlarla kınadı.

POSTA İNTERNET