Gündem Hollanda ile kriz! AB Bakanı Ömer Çelik'ten flaş açıklama

Hollanda ile kriz! AB Bakanı Ömer Çelik'ten flaş açıklama

Paylaş
Hollanda ile kriz! AB Bakanı Ömer Çelik'ten flaş açıklama

AB Bakanı Ömer Çelik: Hollanda aşırı sağa teslim olmuştur. Hollanda'daki soydaşlarımızı bu ırkçılara terk etmeyeceğiz. Tansiyonu düşürün demek yetmez! Bu konuda Avrupa Birliği'ne büyük görev düşüyor. AB, ilkeler çerçevesinde olaylara yaklaşmalıdır

AB Bakanı Ömer Çelik Hollanda'nın anti-demokratik uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hollanda'da ve Avrupa'da yükselen aşırı sağın büyük bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Ömer Çelik, AB'ye çağrıda bulundu.

"FAŞİST UYGULAMALARDAN ÜRPERİYORUZ"


Ömer Çelik, "Avrupa krizi aşamadığı için aşırı sağa teslim oluyor. Ortaya çıkan kriz doğru yönetilemediği için Birinci Dünya Savaşı yaşandı. Unutulmaması gereken şey şu ki karşımızda büyük bir kriz var. Wilders, camileri kapatmaktan kendilerinden olmayanları sınır dışı etmekten bahsediyor. Bu yaklaşım Avrupa içerisindeki farklı etnik grupları hedef alıyor. Bu faşit uygulamadan en çok biz ürperiyoruz. Bugünkü faşizm kültürel üstünlük yaklaşımından kaynaklanıyor. İnsan hakları ve demokrasi gibi değerleri aşırı sağcılar reddediyor diye bu değerler küçülmez" dedi.

Ömer Çelik şunları söyledi:

BU DURUM EN ÇOK AVRUPA'YA ZARAR VERİR


AB itidal çağrısı ile yetinmemeli bu yaşanan sorunu çözmelidir. Bu konuda AB'ye AB Konseyine büyük iş düşüyor. Şuan da bu Avrupa için de bir tehdittir. Bu ırkçılar Avrupa'Ya zarar verecek. İnsan hakları ve demokratik halklar konusunda çok büyük sıkıntılar yaşanacak. Bu neo-faşist şiddet olarak onların önüne çıkacaktır. Avrupa'ya bir kez daha Avrupa değerlerini ihlal eden Hollanda'ya karşı gerekli olan eylemin ortaya konulması çağrısı yapıyoruz. AB temel siyasi değerlerini korumak için değil bu sorunu çözmek için hareket etmeli.